Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Συμβολική κατάληψη έγινε χτες το πρωί στο ΙΚΑ Αμφιάλης

2013-06-11 11:29
Κινητοποίηση ενάντια στη μεταφορά του ΙΚΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη έγινε χτες το πρωί στο ΙΚΑ Αμφιάλης από εργαζόμενους της περιοχής, τις Λαϊκές Επιτροπές της περιοχής και το Δήμο Κερατσινίου, ενάντια στη μεταφορά και συγχώνευση των διοικητικών υπηρεσιών του καταστήματος με τις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Δραπετσώνας.

Η μεταφορά των διοικητικών υπηρεσιών σε πρώτη φάση -, ενώ όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και οι υπηρεσίες Υγείας - θα επιβαρύνει τους περίπου 200.000 ασφαλισμένους του δήμου, οι οποίοι για να εξυπηρετηθούν θα πρέπει να καταβάλουν εισιτήριο σε δύο συγκοινωνίες για να φτάσουν, χώρια η ταλαιπωρία. Την Πέμπτη στις 10 το πρωί θα γίνει νέα συγκέντρωση την οποία διοργανώνουν οι Λαϊκές Επιτροπές Κερατσινίου - Δραπετσώνας, ενάντια τόσο στη μεταφορά, όσο και συνολικά στη βάρβαρη πολιτική που υποβαθμίζει ραγδαία Υγεία και Πρόνοια.

 
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΗΜΕΡΑ 13 / 6 /2013
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Συγκέντρωση την Παρασκευή ενάντια στη μεταφορά του ΙΚΑ

Επί ποδός παραμένει ο λαός του Κερατσινίου για να αποτρέψει τη μεταφορά των διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Αμφιάλης στο ΙΚΑ Δραπετσώνας, ενώ για αύριο Παρασκευή η Λαϊκή Επιτροπή Κερατσινίου - Δραπετσώνας καλεί σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ.

Από την περασμένη Δευτέρα, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του Κερατσινίου βρίσκονται μπροστά στην είσοδο του ΙΚΑ, αποτρέποντας τη μεταφορά των διοικητικών υπηρεσιών, γιατί αυτό, χώρια την ταλαιπωρία που θα προσθέσει στους ασφαλισμένους, θα σηματοδοτήσει και οριστικό κλείσιμο του καταστήματος, με ό,τι σημαίνει αυτό για χιλιάδες εργατικές, λαϊκές οικογένειες.

Στην ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής επισημαίνεται: «Η πάλη για το δικαίωμα στην Υγεία είναι πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, ενάντια στη δράση επιχειρηματικών ομίλων που όλο και πιο πολύ συμμετέχουν στον τομέα της Υγείας με τις πλάτες των κυβερνήσεων». Τονίζει τις τεράστιες ευθύνες της Δημοτικής Αρχής του Λ. Τζανή που εμφανίζεται ως συμπαραστάτης, αναφέροντας ότι έχει συμφωνήσει και υλοποιεί «όλες τις αντιλαϊκές επιλογές των κυβερνήσεων, στηρίζει τον "Καλλικράτη" που προβλέπει την υποβάθμιση και τη συγχώνευση των κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών προς το λαό, μεταξύ αυτών και των υποδομών Υγείας». Καλεί σε αγώνα κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των ευρωμονοδρόμων και απαιτεί να μην κλείσει κανένα ΙΚΑ και κανένα νοσοκομείο. Καμία απόλυση, πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά. Βιβλιάριο Υγείας για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση κάθε πληρωμής και συμμετοχής σε εξετάσεις και φάρμακα. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία και Φάρμακο».