Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ 18-12-2013

2013-11-26 16:01

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΚΑ

& ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΑ: ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 23 – 4ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ  105 52 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ. 210 52 29 442  FAX 210 52 29 907

E – mail: osika@otenet.gr

 

ΑΘΗΝΑ 26/11/2013

 

ΕΓΚΥΚΛΙΟ 3

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

          Στις 21/11/2013 συνεδρίασε η ΣΕΑ με θέμα, όπως πάντα, τα ζωτικά προβλήματα των συνταξιούχων που αφορούν συντάξεις και περίθαλψη.

          Ακόμα ασχολήθηκε με τις τελευταίες κινητοποιήσεις των Σωματείων τοπικά κατά πόλη και κεντρικά στην Αττική και τα προβλήματα του συνταξιουχικού κινήματος.

          Σχετικά με τη δράση των Σωματείων η εκτίμηση της ΣΕΑ είναι θετική και ιδιαίτερα χαιρετίζει τις εκδηλώσεις που έγιναν σε κάθε πόλη.

          Όσο για τη συγκέντρωση της Αττικής ήταν μαζικότατη που εξελίχθηκε σε πορεία προς το Υπουργείο Υγείας. Αναφορικά με τη συνάντηση που υπήρξε με την Υφυπουργό Υγείας η ΣΕΑ δεν έχει τίποτα θετικό να αποκομίσει από αυτή.

          Παρά τις αντιρρήσεις που διατύπωσαν οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων, η κ. Υφυπουργός έκανε το «καθήκον» της να υπερασπιστεί και να προβάλλει, λες και δεν είχε απέναντι της τα ίδια τα θύματα αυτής της βάρβαρης πολιτικής, την κυβερνητική πολιτική και πρακτική στο χώρο της υγείας. Μια πολιτική που εμπορευματοποιεί το κοινωνικό αγαθό την υγεία προς όφελος του κεφαλαίου, γνωστή σε όλο το λαό που έχει βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη για να ανταποκριθούν στις ανάγκες του…

          Με βάση όλα τα παραπάνω και με δεδομένο τα χάλια των συντάξεων και των σχεδιασμών της κυβέρνησης πάνω σ’ αυτές, (βλέπε δηλώσεις Βρούτση αλλά και Σπυρόπουλου για τη δημιουργία των «Επαγγελματικών Ταμείων» που μας οδηγούν στα σαγόνια της Ιδιωτικής Ασφάλισης και με άμεση συνέπεια την κατάργηση των Επικουρικών Ταμείων), η ΣΕΑ εκτιμά ότι τα Σωματεία των συνταξιούχων πρέπει να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ακόμα ένταση τους αγώνες για ανατροπή αυτής της πολιτικής. Έτσι προτείνει Πανελλαδική ημέρα δράσης όλων των συνταξιούχικών οργανώσεων στις 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013 ώστε οι συνταξιούχοι σε όλη τη Χώρα να ξεσηκωθούν, για άλλη μια φορά ενάντια στις βάρβαρες πολιτικές σε βάρος των συντάξεων μας και το μέλλον τους καθώς και αυτές που αφορούν τον ΕΟΠΥΥ που μετατρέπεται σε αγοραστής υπηρεσιών και όχι πάροχος. Ενάντια  στην απαξίωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, το κλείσιμο των νοσοκομείων, των χαρατσιών στις συνταγογραφήσεις, των διοδίων στα νοσοκομεία όπως και το χαράτσι της παραμονής σ’ αυτά!!!

Κεντρική απαίτηση πρέπει να είναι η ομόφωνη απόφαση της ΣΕΑ:

-        ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ.

-        ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.

-        ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΔΩΡΩΝ – ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ.

-        ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ.

-        ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

          Σε αυτή τη προγραμματισμένη δράση δεν πρέπει να μείνει απ’ έξω το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που συγκλονίζει όλες τις οικογένειες. Το πρόβλημα των πλειστηριασμών πρώτων κατοικιών και περιουσιών φτωχών συνανθρώπων μας που με βάση και αυτά τα προβλήματα όπως και τις διακοπές ρεύματος και νερού, τα Σωματεία πρέπει να βρίσκονται σε καθημερινή βάση δίπλα σε όλους όσους έχουν ανάγκη από βοήθεια.

          Εμείς ως Ομοσπονδίες σας προτείνουμε να μας κοινοποιήσετε το πρόγραμμα δράσης του Σωματείου σας για να βοηθήσουμε στο μέτρο του δυνατού για την καλύτερη επιτυχία του. 

          Ακόμα τις μέρες αυτές πρέπει να εκφράσουμε με αλληλεγγύη σε όποια οικογένεια έχει ξεχωριστεί ανάγκη.

          Η ΣΕΑ καλεί όλα τα Σωματεία σε κοινή δράση στις 18/12/2013 με βάση τις παραπάνω θέσεις που αποτελούν και το κοινό πλαίσιο δράσης. 

Με Αγνωστικούς Χαιρετισμούς

Για τη Διοίκηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ                                  ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΑΛΛΑΚΗΣ