Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Ταφόπλακα στις απαιτήσεις των συνταξιούχων για περικοπές και μειώσεις

2020-10-15 10:13

Δέκα μας έκλεψαν ένα επιστρέφουν

Με «παχείς τίτλους» παρουσίασε ο Τύπος την υπογραφή της Υπουργικής

Απόφασης για την επιστροφή ενός μέρους από τα κλεμμένα αναδρομικά των συνταξιούχων, κρύβοντας ότι με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση θέλει να βάλει ταφόπλακα στις απαιτήσεις των συνταξιούχων για όλες διαχρονικά τις περικοπές και τις μειώσεις.

Λίγο πιο δίπλα, όμως, στις «σομόν σελίδες», περιγράφοντας το σχέδιο του προϋπολογισμού, οι ίδιοι «αναλυτές» διαπίστωναν πως μια από τις βασικότερες πηγές εσόδων που προβλέπονται για το 2021 είναι η φορολόγηση των αναδρομικών!

Σύμφωνα μάλιστα με τους υπολογισμούς τους, περίπου 1 εκατομμύριο δικαιούχοι των επιστροφών θα πρέπει του χρόνου να πληρώσουν αναδρομικό φόρο και εισφορά αλληλεγγύης που μπορεί να φτάνουν και το 30% των όσων θα πάρουν φέτος!

Αν σε αυτά προστεθούν η ακρίβεια και τα υπόλοιπα χαράτσια, μιλάμε για... τον ορισμό τού :

 «ένα σου δίνουν, δέκα σου παίρνουν».

Οι συνταξιούχοι δεν είναι βέβαια οι μόνοι, αφού την ίδια εικόνα του «φουσκωμένου λογαριασμού» για τα ελάχιστα ψίχουλα που πετάει σήμερα η κυβέρνηση, θα βρουν μπροστά τους επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων και πάει λέγοντας, σε αντίθεση με φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές και τα προνόμια που περιγράφει το προσχέδιο του προϋπολογισμού για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Την ώρα λοιπόν που η ΝΔ «ράβει το κουστουμάκι» και τσακώνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ για το αν ο λαός θα πληρώσει το μπιλιετάκι μαζεμένο ή σε δόσεις, ο λαός έχει μια επιλογή:

Να το γυρίσει στους αποστολείς πάραυτα.